Uncategorized

Pinot Gris Şarabı Nedir?

Tarih Alanına yakın bir yerde bulunan Takarik Cafe, tüm aile veya daha büyük müşterilerin rahatlaması ve belirli büyük kaliteli akşam yemeğini denemesi için büyüleyici bir yerdir. Bu harika manastır, bir kişinin parçasının incisi ve bazı ziyaretçiler, sizi taze eski şapele götürecek olan ülkenin en uzun düşük maliyetli çift sesli hava teleferiğini deneyimlemek için oraya gerçekten gidiyorlar. Çeşmelerin yanına Viyana Parkı’na giderseniz, oyun alanının içinde keşfedeceğiniz Delux Bistro’dan zengin kahveler veya mükemmel bir smoothie içebilirsiniz. Viyana Oyun Alanı’nın yakınında, en yeni şehir güçlendirmesini izleyen şehir merkezinde büyüleyici bir duvar yüzeyi su özelliği sanat galerisine bile rastlayabilirsiniz. Şehir kasabası binasının yanında keşfedilen yeni sanat galerisi, çekici farklı eserlere sahiptir ve çeşitli diğer yüzyıllardan insanların yollarını görebilirsiniz.

Çoğu, muhteşem kavisli kapılara ve taş duvarlara sahip 19-20. binyıldan kalma iki katlı evlerdir. Şehir, Vararak Gölü’nden ayrılmıştır ve her biri eski ve ilerici parçalara sahiptir. Tarihli Goris’te, yine de birileri ortaçağ mağara evlerinde ve 20. yüzyılın ortalarına kadar tuğla piramitlerde kaldı. Ayrıca, 4. yüzyılda üretilen St. Hripsime Şapeli’nde yaşadılar.

Fincanınızın şekli taze aromaların gelmesini sağlar ve tadını çıkarırsınız. Özellikle geç toplanan ve daha tatlı bir görünüme sahip olan belirli Pinot Gris şarabınız uzun yıllar zarif bir şekilde saklanabilirken, çoğu anında coşku için tasarlanmıştır ve dökmek istemezsiniz. Çeşit Fransa’da ortaya çıkmış olsa da, Pinot Gris/Grigio yazın çok sıcak olmayan ve yeterli zamanı, serin sonbaharları olan hemen hemen her yerde yetiştirilir. Yeni dünya versiyonları temelde bu görünümlerin her ikisine de ayrılır ve şarap buna göre Gris veya Grigio olarak markalanır. Tıbbi olarak, bir havalandırma deliğinden coşkulu bir çıkış yoluyla atılan sıkıştırılmış püsküren küllerden oluşturulan bir taş olan tüf olarak etiketlenir. Benzer bir malzeme türü Türkiye’nin içindeki keselerde olsa bile ve en yeni ABD güneybatısının unsurları olsa bile, yeşil tüf sizin tarafınızdan nadirdir ve Erivan bu taşı kullanan tek büyük bölgedir.

Bu yüzden dumanlı, İtalya’nın Alto Adige bölgesinden son teknoloji Pinot Grigio harika bir oluşuma sahip ve taşlı besin kartları için sonlandıracağınız boğaza cevap veren orman taze meyve stillerine sahip bir yapıya sahip olacaksınız. Bunlardan daha asitli fermuarlı olanlar, tereyağlı soslar, beyaz balık ve balık ve hatta taze yaratma konusunda size yardımcı olmak için uygun eşleştirme insanlarıdır. Daha zengin versiyonlarda, Pinot Gris ve Pinot Grigio, tavuk ve dana eti gibi hafif hayvan etlerine sahip olabilir ve bu, ona asitlik ve meyveden oluşan bir pop müziği verir. Goris’teki en büyük ve muhteşem otellerden biri, şehrin birkaç güzel tarihi yolundan birinde bulunan Hotel Mirhav’ı deneyin.

Pinco: renk: ;

Pinco

2019’da daha yüksek dünya koşullarına göre inşa edilen Ani Huge Hotel, Erivan’ın merkezinde mükemmel bir cuatro+ yıldızlı oteldir ve Ermenistan’daki ilerici ziyaretçilerin en zorlu taleplerini karşılar. Modern Goris kentsel alanına taşınmayı düşünmeden hemen önce, herkesin 20. yüzyılın ortalarına kadar en yeni gotik mağara evlerinde kaldığını görmek ilginçtir. Yüzyıllar boyunca Goris, Pers istilalarını (modern-çıkış İran), Rus İmparatorluğu yöneticilerini ve daha sonra yeni Sovyet Bağlantısını gördü.

Banfi, Brunello di Montalcino’dan uzakta, 20 dolardan daha düşük “San Angelo” Pinot Grigio 2020’ye Toskana’da çeşitli içecekler sunar ve (muhtemelen kelimenin tam anlamıyla) her yerde bulunabilir. Ancak gerçekten de yaygınlığına ve getirildiği sıklığa rağmen, bol miktarda parlak narenciye ve çiçeklerden uzakta rehberlik ile armut taze meyvesi sunuyor ve bal yapabilirsiniz. Şehrin alanına taşınmadan hemen önce herkesin yaşam çağları geçirdiği Tarihli Goris’in içinde, yine de tarihî mülkler bulabilirsiniz ve nefes kesici, yüksek yamaçların ortasında çekici bir şapel bulabilirsiniz.

Pinot grigio ne tür hafif şaraptır?

Bununla birlikte, oldukça kötü durumda olan her şeyde, yeni ve güzel yaşamlarını, mimarilerini ve inancınızı geride bıraktı. İlk çekiciliğimiz mahalledeki en büyük kentsel alan olan muhteşem Kapan kasabası değildi, bunun yerine taze, gerçek ve büyüleyici Goris’ti. Friuli’deki üreticiye bağlı olarak hafif ahududu, kumaş, acı kirazdan uzak nüanslar sunabilir ve hem mükemmel bir etli nota hem de rüzgarda kurutulmuş kızılcık tatlılığı olabilir. Ayrıca, Pinot Grigio ve fıçıda olgunlaştırma ile uğraşan birkaç bağ var, Friuli ve Slovenya sınırında yaygın olan kestane davulları kullanma eğilimindeler.

Pinco

Araçla yeni köye kadar yürüyemezsiniz ve 1970’lerden önce herkesin yaşam tarzının olduğu yeri bulmak için aşağı doğru yürümeniz gerekir. Evlerini, büyük bir mezarlığı ve 12. binyıldan kalma bir Kırmızı Şapeli göreceksiniz. Karahunj, Goris’e sadece otuz beş km uzaklıktadır ve gerçekten görülmeye değer büyüleyici bir yerdir.Özellikle yaz boyunca sevdiklerinizle bir veya iki kadeh içmek enerji vericidir.

Üzüm çeşitliliği itibarlarının bu kadar çok şarap yudumlayan halktan birine adanmış gibi göründüğü bir sahnenin içinde, Pinot Gris hayrete düşürmek ve büyülemek için dikkate değer bir kapasiteye sahiptir. Yepyeni 2021 Conte Brandolini d’Adda Pinot Grigio Ramato, fikrin çekici bir örneğini, canlı ve sert kayısı ve kızılcıklardan ipuçlarını deniyor ve 20 doların altında olabilirsiniz. Günlük pinot grigios, kolay içim için kolay, yeni, meyveli hafif şaraplar için harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Damakta hafiften her şeyi kapsıyor ve yüksek asitlikle temizleyebilirsiniz, daha ılımlı asidik ile dolgun gövdeli ve zengin. Şarap, özellikle geç toplandığında veya Övgüye Değer Ayrışmadan etkilendiğinde, aksi takdirde tatlı olacaktır.

Society’nin Pinot Grigio’sunun şişelerinin yarısı 2022

İyi iş çıkarabilmeniz için yepyeni aralıksız yolculuk, neredeyse 100 yılı aşkın bir süredir sahip olduğumuz erdemimizdi

Pinco Asia’yı jütten sisal’e ve en iyi pamuklarınıza ve yünlerinize kadar her türlü elyaf için iğnelerin üretimini öğrenmeye teşvik etti. Taze Zelanda’nın içinde egzotik güzel taze meyvelerden sıçramalar bulacaksınız ve daha gelişmiş şişelerinizden bazılarında mineral zorluğu yaşayabilirsiniz. Pinot Gris ile birleştirilebilecek yemeklerle çiçeklerle bolca oynamaktan çekinmeyin.

Pinot grigio, Kuzey İtalya’nın dağlık bölgelerinde hepimizin çok aşina olduğu market temel gıdasıdır; bu nedenle üzümü aslında büyüleyici bir şekilde beyazdır ve ağız sulandıran narenciye, şeftali ve çiçek aromalarıyla tanışacaksınız. Aperatif olarak veya salatalarda ve kremalı peynirlerde içildiğinde pratiktir. Tahmin etmiş olabileceğiniz gibi, pinot grigio ve pinot gris aynı üzümdür, ancak her biri inanılmaz derecede farklı bir stil üretir. Pinot Gris yemek eşleşmesi zor değildir çünkü bu şarap yoğun bir yeme-dostu profili içerir.Salatalar, sebzeler ve beyaz yemekler gibi yeni, yazlık yiyecekler için iyidir. Salatalık, kabak, havuç, soğan, pastırnak, kara lahana, yeşil elma, yeşil kavun, beyaz fasulye veya çiğ veya hazır olarak servis edilen karnabahar ve brokoli ile gerçekten eşleşir.

Pinco

Bu bilgilendirici rehber, Goris’te yapabileceğiniz en iyi şeyleri size bildirecek ve kesinlikle çevrelerini ziyaret etmenize yardımcı olacak ve kesinlikle tüm düşüncelerinizi uçuracak tarihi manzaralar, bu da kesinlikle sizinkini uçuracak. Pinot Gris ayrıca tavuk, tavuk ve ördek gibi Pinco hayvan etleriyle servis edilebilecek kadar dolgun gövdelidir. Ve tapas veya İtalyan antipastisi olarak servis edilenler gibi baharatlı hayvan etlerinin de kürlenmesi ilahidir. Pinot Gris adıyla da bilinen Pinot Grigio, normalde sahip olmak için ödünç alınandan çok daha yenilikçi bir içecek yaratma yeteneğine sahiptir.

Pinot gris ile ilgili olarak, akşam yemeği masanıza iyi bir demlenmiş ama akşam yemeği dostu beyaz şarap arıyorsanız, Yeni Zelanda’dan uzakta veya cansız Avusturya görünümünden uzakta şişe aramaya değer. Biraz daha fazla harcamak, çakmaktaşından çıkan parıltılarla çok daha karmaşık hale gelebilir ve baharatlar olabilir ve genellikle kap yaşlarından biraz daha yumuşak bir asitlik elde edersiniz.Alsace birbirini hafif, cansız görünümler yapabilir (kayısı ve şeftaliyi düşünün, dumanlı bir ucu vardır ve iyi dengelenmiş bir asiditeye sahip olabilirsiniz) ve daha zengin, çok daha gösterişli ‘geç hasat’ görünümleri elde edebilirsiniz. Ve olgun meyve bahçesi meyve aromaları, bunlar genellikle zencefilden bir ipucu alır, hamur işi vardır ve birkaç yıl içinde gelişen tereyağlı aromalar elde edersiniz. Daha hafif, baharatlı görünümler balık, salatalar ve hafif peynirlerle iyi gider, tam gövdeli veya turuncu markalar ise kızarmış tavuk veya tavuk gibi zengin hayvan etini tamamlar. Tatlı, geç toplanan Pinot Gris, meyveli tatlılar veya tek başına bile mükemmel uyum sağlar.

Her lokmada portakalın en yeni keskinliğinden, çevre dostu meyveden, portakaldan geçeceksiniz. Yeni Pinot Gris tadı ayrıca armut, nektarin ve şeftaliden ve birkaç egzotik meyve türünden harikalar yaratacak. Yepyeni karmaşıklığı artırmak için, şarabı daha yağlı hale getiren botrytis’e (iyi ayrışma) çok teşekkürler gelen baldan gelen yeni hafif notaları yerleştirebilirsiniz. Şarap genellikle göz kamaştırıcı bir asiditeye, tam bir dokuya sahiptir ve normal alkol hesaplarından biraz daha yüksek olacaksınız. Pinot Gris’ten bir içki, çekici bir çıkışa ferahlatıcı bir haziran yağmuru banyosu gibidir.Pinot Gris ve Pinot Grigio, serin sıcaklıklardan takdir edilecektir, ancak gerçekler muhtemelen açacağınız yeni paketin stiline dayanmaktadır.

Pinco

Oregon’da, özellikle Willamette Bölgesi’nde, Pinot Gris, zamanınızın şarabını teşvik eden ve aynı ölçekte incelikli bir şekilde yapabileceğiniz son derece önemli bir üzüm çeşididir. Ayrıca, Pinot Grigio olarak da bilinen İtalya’da, yeni üzüm yelpazesi, taze çeşitlilik dünyasının en heyecan verici türlerinden biri olan tek bağ mücevherlerine kadar değişen bir içecek elde etmek için kullanılabilir. Pinot Gris ayrıca Washington Eyaleti, Kaliforniya, Yeni Zelanda, Avustralya kıtası ve Almanya’da da başarı elde ediyor. Kabınızın kimliğine çok daha doğru bakın ve içeceğin tadını sorumlu bir şekilde çıkardığınızdan emin olun. Biraz yüksek asitliğe sahip dolgun gövdelidir, bu da biraz havalandırma seçmekten faydalanabilir.

Şarap üreticisinin yeteneği ve bağlarınızın durumu ile ilgili tatlar hakkında çok şey var.Pinot Gris cömertçe lezzetli, keskin ve ölü olabilir veya mükemmel bir tatlı taraf sağlayabilir. Her zamanki gibi, en yeni terroir, şaraplarının karakterini yaratmada ilk bölgeyi gerçekleştirir. Beyaz şarapları aslında taze, eğlencelidir, ancak öngörülemeyen ancak son derece heyecan verici bir zarafete sahiptir.

Ev müzesi, birçok heykelin görülebildiği büyüleyici hiçbir şey çimenliği, güzel bir çeşme ve çok daha fazlasını içeren kesinlikle gidilecek iyi bir yerdir. Şapelin kenarına girdiğinizde, şapel duvar boşluğunu ve kendi arazisini fark edebileceğiniz hoş bir bahçe göreceksiniz. Goris’in içindeki en büyük ve en nefes kesici şapel Aziz Gregory the new Illuminator’dır. Goris, Erivan’dan 254 mil uzakta bulunur ve Syunik sıralamasında yepyeni ikinci büyük şehirdir. Pinco Asia, dünya çapında kumaş endüstrisinde birbirleriyle tanınan birçok kaliteli tekstil iğnesi üretir

ev sahibi tedarikçiler ve lif işleyiciler.

Pinco

Kendi şehrinizin kalbinde yer alan bu tesis, dünyanın dört bir yanından çok sayıda ziyaretçinin makinelerine ev sahipliği yapıyor ve aile veya yalnız ziyaretçiler için yer buluyor. Tüm standımız boyunca, birinci sınıf destek hizmetini deneyimleme ve nefes kesici bahçede lezzetli bir kahvaltı yapma fırsatımız oldu. Goris’te kalabileceğiniz ve harika akşam yemeğini yiyebileceğiniz bazı aile davetlileri mülkleri var!

“Goris’te (ve Yakın Şehirde!) Yapılacak En İyi 17 Aktivite” hakkında fikirler

Ayrıca Grandma Smith ve zor armutlar gibi keskin elmalar da bulabilirsiniz. Hanımeli ve turunçgil çiçeklenmesi gibi bitki yaşamından uzak fikirler yalnızca eğitimli bir tavsiyede mevcuttur. Ermenistan’daki konaklama yerlerinden uzaktaki tüm zincirlerimiz, Dali & K’nin çok sayıda işletmesinin bir unsurunu sunar.

Mağaralarınızın ve taş piramitlerinizin nefes kesici manzaralarını kolayca bulmak için, kentsel alanda tam on dakikalık bir yolculuk olan şehrinizin yeni keşif noktasını kontrol edebilirsiniz. Ölü beyaz içeceklerde bile %20’ye kadar kalıntı glikoz bulunabilir. Pinot Gris’deki yeni karbonhidratlar fincan başına 107 ila 143 arasındadır.

Cilt teması, daha yüksek, daha benzersiz aromalara sahip keskin bir ‘turuncu’ içecek yapabilir. Fransızcada gri anlamına gelen “Gris” ile, bu gri-kırmızımsı üzüm hafif şaraplar yapmak için kullanılır., Vitis vinifera serisinin iyi bir üzümüdür ve Pinot Noir üzümünüzün çok uzak bir akrabası olacaksınız. Tüm eğlencenize biraz sır eklemek için, bu üzüm ayrıca yakmazsanız kahverengi, yeşil bir renkte görünebilir. Taze Pinot Noir üzümleri, üzümlerin yeni olgunlaşmasının taze “başlangıcı” anlamına gelen “veraison”a kadar Pinot Gris çeşitliliğinde dikkat çekemez. Pinot Gris renginiz, pembe-limondan yumuşak, narin kırmızıya kadar çeşitli tonları ifade eder.

Pinco

Kalıtsal hissi, Pinot Noir ile benzer bir genetik kodu sürdürüyorsanız, Pinot Gris’in kendine özgü bir karakter geliştirmesine izin verdi. 2 kırmızı üzüm, genetik konusunu fazlasıyla sergiliyor ve aroma ve lezzet sayfalarında neden örtüşen nitelikler olabileceğini gösteriyor. Sadece çiçeksi, Willamette Vadisi’nin uzun zamandır en büyük tedarikçilerinden birinin ışığı lezzetli bir nektarin ve limon şeridi itibarına sahiptir. Yazım farklı olsa da ve şişeler şarap dükkanının diğer bazı bölümlerinde olsa da, Pinot Gris ve Pinot Grigio aynı üzümdür. Sadece bu değil, aynı zamanda Auvergne Gris, Baratszinszoeloe, Fromentot, Spinovy ​​Hrozen ve Zelenak gibi benzer bir üzümdür, ayrıca en az 105 diğer takma ad ve (benim favorim) Ouche.

Ancak, güçlü aromalı otlar olduğundan emin olun ve şarabı kesinlikle bastırmadıklarından emin olun. Kişisel olarak Biber, Kişniş, Rezene, Zerdeçal, Safran, Zencefil, Tarçın ve Karanfil ile eğlenmenizi öneririm. Bir fincan soğuk Pinot Grigio’nun tadını çıkardıysanız, o zaman ne olduğunu çok iyi bileceksiniz.

Pinot Gris Réserve, Joseph Cattin 2022

Bitkisel kartlar yeni burnu tam burada alır ve damak, kavun tatlarını süsler ve karıncalanan asiditeye sahip olabilirsiniz. Hangi sevdiklerinize ait şarap imalathanesi, Alto Adige bölgesinin en iyi şaraplarından bazılarını yapma eğilimindedir, bu kalite de giriş zirvesi tekliflerine kadar uzanır. Saman kırmızısı renkli Pinot Grigio ayrıca tam kavun ve turunçgil lezzetinden sunulan ladin notaları sağlar.

Pinco

Sonunda, 1991’de yeni Sovyet İlişkileri azaldı, bu noktada Erivan, Ermenistan’dan Bağımsız Cumhuriyeti’nin finansmanı olarak yerini aldı – seralar hasarsız. Pinot Gris, genel olarak çeşitli şarap stillerine sahip kırmızı kabuklu bir üzümdür.Şarap yapım tekniklerine ve toplamada olgunluğa bağlı olarak, hafif ve tam gövdeli ve yağlı arasında değişir, aslında daha sonra hasat edilen tatlı, mandalina ve roze görünümlerine kadar uzanır. Pinot Gris, Fransa’nın Alsace bölgesinde gerçekten meşhur bir şekilde yetiştirilir ve üretilir, burada Grand Cru olarak sınıflandırılsa da sınıflandırılmasa da en iyi şişelemeleri temsil ederler. Gerçek şu ki, orada ölü veya tatlı bulunabilir ve köpüklü Crémant d’Alsace’den birçok karışımda önemli bir rol üstlenir.

Erivan’daki yaygın şakasına rağmen, Lockwood kaynaklı sertliğin doğal olarak o kadar iyi olmadığını ve genellikle şaşırtıcı mimari çok sayıda yardımcı olmadığını vurgular. Bunun yerine, bazalt genellikle alt katta kullanılır ve ayrıca düzgün bir yapıya sahip olan ve kesinlikle alt kısımlara kolayca kesilebilen ve oluşturulabilen pembe tüf, üst iki veya üç kata yönlendirildi. Yeni SSCB’de hareket bilimcisi olan mükemmel bir volkanoloji danışmanı ve blog yazarı olan Jack Lockwood, renkteki gerçek farkın lav akışının hızından, nereden geldiğinden ve oksitlenmeden kaynaklandığını söyledi. Adam Smithsonian.com’a “Pembe taş aslında oksitlenmiş ignimbrittir, aksi takdirde kaynaklı tüf, Ermenistan’ın bir parçası olan yoğun piroklastik akışların üst kısmındadır” dedi.Umarım bu makale şehrin yakınındaki çarpıcı Goris ve kasabaları keşfetmenize yardımcı olur.

Sayısız harika Pinot Gris var ve şu anda pazar endüstrisi için Pinot Grigio şarapları yapabilirsiniz. Alfabetik olarak listelenen bu tür dört tedarikçi, aslında Pinot Gris ve Pinot Grigio’nun sunabileceği her şeyi incelemeye başlamanın en iyi yoludur. Buna karşılık, Lockwood, dünya genelinde bulunan taze siyah lav kayalarının aslında yavaş dolaşan ve plajiyoklaz ve piroksen minerallerinin bir karışımı olan bazalt veya sert kristal volkanik lav olduğunu söyledi. Erivan konaklamalarının benzersiz türü, geleneksel simgelere ve yeni eski Ani Şehri’ni anımsatan biblolara giriyor. Ermenistan’ın Ani Plaza Resorts’un idari merkezinin devam eden popülaritesinden ilham alan otelimiz, trafiğin insanların beklediği taze mükemmelliği sürdürüyor.

Pinco

Toplu üretilen Pinot Grigio, en yeni buzdolabının rahatlığında daha çok beğenilirken, soğukluk asitliğe ve turunçgillere odaklanmaya yardımcı olur. Temel hafif bir içecek veya evrensel bir içecek bardağı, Pinot Gris ve Pinot Grigio’dan en iyi şekilde yararlanmak için gerçekten işe yarayacaktır. Pinot Gris, en çeşitli şarap türlerinden benzersiz bir hafif şarap deneyin. Olgun, güzel armutlardan gelen tatlarını ve kır çiçeklerinden ilham alan mükemmel bir sulu yapıyı kullanarak, Pinot Gris aslında beyaz şarabın damağa ne gönderdiğine dair parlayan bir örnektir. Uçucu özellikleri nedeniyle gerçekten fark etmek zor olsa da, kokuyu, tercihleri ​​​​gönderme yeteneğine güvenebilirsiniz ve dengeli meyvemsilik yapabilirsiniz. Küçük bir baharatlılıkla şaşırabilir, biraz tatlılık algılayabilir veya kupadaki pembemsi renk hakkında kendinize sorabilirsiniz, yine de Pinot Gris şaraplarınızın temelleri güçlü ve meşrudur.

Val de Loire ‘Chapitre’ Pinot Gris, Réthoré Davy 2023

Dolu gövdelidir ve acı olabilir, ancak yine de çok fazla asidite vardır, bu nedenle asansör de olabilir.Fransa’nın Alsace bölgesindeki standart bir üretici olan Hugel, dolgun gövdeli, hafifçe cansız Pinot Gris yapıyor. 1928’de, şarap üreticisi Peter Zemmer’in büyük kuzeni (aynı zamanda Peter Zemmer olarak da bilinir) bu orijinal Alto Adige şaraphanesine bağımlıydı. Taze şaraphanenin Pinot Grigio’su aslında beyazdır ve parlak olabilir, çevre dostu elma ve kavun türlerine sahiptir. Baharatlı armuttan güzel bir burun deliği ve Alto Adige’nin en büyük üreticilerinden birinin ekşi ama gerçekten de demlenmiş Pinot Grigio’su için nane beklentileri olabilir.

Özellikle sevdiklerinizle birlikteyseniz, orman hakkında dutları sallamanıza ve çikolata güvenli versiyonlarını denemenize, kamp yapmanıza, kumar oyunları oynamanıza ve sadece rahatlamanıza yardımcı olmak çok eğlencelidir. Eğer yürüyüş yapmak istiyorsanız, tamamen kaba veya “glamping” değil, Goris şehir merkezinden Karahunj topluluğunuza (belki de Karahunj gözleri değil) taksiyle gidin, bu sadece 8 dakikalık bir sürüş mesafesindedir. Coşkulu bir gözlemevi olduğu tahmin edilmesine rağmen, hiç kimse 7500 yıl önce birinin böyle bir yeri neden yazdığının arkasındaki gerçek niyeti anlamıyor. Daha iyisi, net cevap, bu mağaraların gelecekteki ilerici bir eve dönüştürüldüğü ve yeterli zaman endişesi varsa, sahip olduğunuz her şeyi alıp tepenin en üstüne, yani en yeni tarihli Khndzoresk’e taşınabileceğiniz gerçeğidir. Khndzoresk, 19. yüzyılda mahallenizin en önemli kasabasıydı. Ermenistan’ın en önemli ibadet yerlerinden biri olan taze destansı Tatev Manastırı, Goris’in sadece 35 kilometre dışında bulunur.

Taze Pinot Gris üzümü aslında Pinot Noir üzümünün bir mutasyonudur (Bu kesinlikle sizin için en yeni kırmızıdır!) her zaman harika bir narenciye stiline sahip ferahlatıcı, canlı, hafif bir içecektir ve bu da seksi bir yaz zamanı için en iyisidir. Ancak, güneş ışınları olgunlaşırsa ve zengin bir geç hasat tatlı şarapları haline gelirse, yeni kırmızı üzümler mevsimin çok daha geç bir döneminde seçilir. Beyaz şarap kadehi, roze markaları gibi çoğu Pinot Gris için uygundur.

Pinco

Pinot Gris, Burgonya’da ortaya çıktı, ancak önemi tüm dünyadaki içki ülkelerine yayıldı. Bence yepyeni İtalyan terimi “Pinot Grigio” popüler söylemin çok daha fazla parçası haline geldi ancak Pinot Gris kırmızı üzümleri İtalya’ya ulaşmadan önce küçük bir gezi yakaladı. Burgonya’dan, İtalya’ya yerleşmeden önce 14. yüzyılda İsviçre’de ek bir ihtişam yaşadılar. Ancak değil, Pinot Gris örneğin Almanya, Avusturya, Güney Afrika ve ABD’nin bazı bölgelerinde gerçekten yetişiyor ve sunulan şaraplar popülaritede istikrarlı bir şekilde patlama yaşıyor.Kökeni doğrudan Pinot Noir ile ilgili olan, Pinot Noir’den gelenle aynı koni biçimli gruplarda Pinot Gris kırmızı üzümlerinden salkımlar yapmak açıktır.